Press

ROOTSY BÄST JUST NU

Eva Hillered- New me (Hill Songs) "Ett extremt bra album från första till sista låt. De två inledande spåren, titellåten och ”The curtain” är lysande men kräver några lyssningar innan de landar. Medverkande musiker bidrar starkt till att det här är så bra."

Lars Svensson- Rootsy

UPPSALA NYHETER

"Eva Hillered släpper sitt åttonde soloalbum "New Me". Ett starkt album inom den breda Americana-folk genren. Hon är en låtskrivare av rang och har till och med givit ut boken "Lathund för låtskrivare". Eva Hillered har alltså en minst sagt diger bakgrund vilket märks och hörs på det nya albumet "New Me". Det består av 10 sånger som Eva skrivit själv eller tillsammans med andra låtskrivare. Hon sjunger mycket bra och producenten Peter Sund som också spelar en mängd olika instrument på skivan har gjort ett snyggt jobb. New Me är folk-americana av hög internationell standard. Mitt betyg blir 8/10."

Pär Dahlerus- Uppsala Nyheter

DALA-DEMOKRATEN

"Skönsjungande Eva Hillereds förra album var Heaven & Hill (2011) var bra. New Me är bättre och ett av vårens mest spelade album hos undertecknad. Det växer i styrka för varje spelning och med volymen uppskruvad är det ännu bättre! Hennes åttonde soloalbum inleds med medryckande titellåten New Me. Fast albumets mest gripande låt är makalöst vackra kärlekslåten Hearts Beating As One."

Hans Blom - Dala-Demokraten

”Eva har en hög standard på sin utgivning, man kan säga att det pendlar från bra till riktigt bra. Den nya skivan som släpps den 4 april heter "New Me". Titellåten och "Hungry Girl" är två låtar som direkt känns attraktiva, men det är "Paradise Lost" och "The Hunt" som växer ut mest efter några lyssningar. Liksom "Hearts Beating As One", en härligt positiv kärlekssång. En riktigt bra och inspirerad skiva från en av våra halv-doldisar som förtjänar betydligt större uppmärksamhet.”

Lira gillar: Heaven & Hill

”Singer/songwriter med guldvittring. Hillereds varma countryröst rymmer allvar, humor och sund självdistans. Hennes skiva är en fullträff; medryckande, rak, ärlig, jordnära, hjärtvärmande och förtjänstfullt varierad. Igenkänningsfaktorn i texterna är hög och låtfavoriter är Carousel och Stars on the snow. Det känns som om Eva Hillered hittat ett hem i countrybluesen, och med sitt äkta personliga uttryck riskerar hon aldrig att hamna i genrens triviala mainstreamfåra.”

Alexandra Ullsten, musiktidningen Lira

”Allt ljus på Eva Hillered, tack.”

“Heaven & Hill är Eva Hillereds sjunde album, tolv sånger utförda med fingertoppskänsla, insikt och stark övertygelse om hur det ska låta. Eva Hillereds sång är viktlös och bakom henne spelar Andreas Tengblad alldeles briljant på alla instrument som han tar i sina händer – gitarrer, banjo, bas, cello, synth.Heaven & Hill är en finstämd fullträff, i en genre där många kämpar för att få uppmärksamhet. Tolv sånger utförda med fingertoppskänsla, insikt och stark övertygelse om hur det ska låta. Allt ljus på Eva Hillered, tack.”

Värmlands Folkblad

Klicka för högupplösta bilder / Click for high-resolution photos:

Kontakta mig

Skicka ett meddelade till mig så
återkommer jag inom kort.

Telefon: 0704-644984
E-post: info@evahillered.se

Sociala medier

Följ mig gärna på mina socialmedie-
sidor och ta gärna in på min Blogg
här på hemsidan.