”Eva Hillered has got one of the best voices in
Sweden right now.” Rootsy, music magazine

”Hillereds varma countryröst rymmer allvar, humor och sund självdistans. Hennes skiva är en fullträff; medryckande, rak, ärlig, jordnära, hjärtvärmande och förtjänstfullt varierad” – Lira

”Eva Hillered skriver starka låtar och har en röst fylld av karaktär och känsla.” – Trots Allt

Jag skrev Lathund för låtskrivare för att inspirera och hjälpa andra artister, låtskrivare och människor som vill utvecklas sitt låtskrivande.  Jag ville hjälpa andra kreatörer att hitta sin unika röst, och sitt eget kreativa språk och flöde. Jag ville dela med mig av min egen resa som låtskrivare, jag ville ge röst åt andra egensinniga, färgstarka låtskrivare och bjuda på deras bästa tips och berätta om hur de kommit förbi sina hinder på vägen. Jag ville ge handfasta tips och kunskaper om metaforer, låtstruktur, ackord och hjälpa andra att tro på sina egna berättelser. Jag ville inspirera andra att kasta sig in i passionen som uppstår när man är en “song-catcher”, och dela med mig av kunskaper och färdigheter, som underlättar när man vill skriva en låt som berör.

”Den svenska låtskrivarbibeln”

Jag är stolt över att ha lyckats inspirera 1000-tals människor!                                                                  Boken har i press  kallats för ”Den svenska låtskrivarbibeln” och har nu sålts i 4 upplagor.

Du kan köpa boken i de flesta nätbokhandlar och här, på min shop.

Först gavs boken ut av Norstedts 2009. Jag tog  över förlaget och gav ut den igen 2013 på mitt förlag, Singing Songwriting Studio 2013, och senaste upplagan trycktes 2017.

Boken används också som undervisningsmaterial på högskolor och musikskolor och beskriver bland annat hur man skapar en attraktiv dynamik i en låt med hjälp av låtstruktur, unikt tilltal, hur man använder och skapar genuina metaforer, hur man får musik och text att samverka som hand i handske, hur man kommer förbi skrivkramp och hittar in till ett flöde i skapande processen, hur man co-writar och mycket mer.

Ny upplaga och nya kapitel

Boken varvar teori och praktiska uppgifter med tips från Annika Norlin, Marit Bergman, Ane Brun, José Gonzales, Stefan Sundström, Per ”Plura” Jonsson, Marie Bergman, Fredrik Kempe och Aleena Gibson.

Snart kommer boken i en ny upplaga med två  berörande och starka kvinnliga låtskrivare och deras erfarenheten av att följa sin passion – att skriva låtar!Melissa Horn och Rhys. Boken kommer även ges ut som E-bok samt hela kapitlet om hur du når ut med din musik är uppdaterat.

 

Artisten

Lyssna på lite på Eva Hillered’s musik här på hemsidan och hela albumen på Spotify. Besök “Musiken” för alla album, låtar och länkar.

Låtskrivaren

“Låtskrivande är den röda tråden i mitt liv, en av mina tre passioner. Det är mitt sätt att få inspiration, och att kommunicera med världen.”

Inspiratören

Jag älskar att hjälpa människor att hitta friheten i rösten och i sitt låtskrivande. Jag har ägnat ett helt liv åt passionen att också hjälpa och inspirera andra. På arbetsplatser, i privat coachning, på nätet och i workshops form på skolor och utbildningar.

Pin It on Pinterest

Share This