Jag spelade sax i många år. Gick på Musikhögskolan i Göteborg och det var palestinaschalarnas och näbbstövlarnas tid. Jag var med i en mängd olika konstellationer. Bland annat Göteborgs Musikkollektiv, ett kvinno-storband där jag spelade sax. Denna grupp förvandlades lustigt nog senare till Kurtans damorkester – de spelade upp en parodi på den stereotypa, förtryckta kvinnan som bara finns för att behaga mannen, och agerade bakgrund och kontrast till det stora egot och “mansgrisen” Kurt. Då hade jag flyttat till Stockholm och fått mitt första skivkontrakt.

Här är en bild från Cirkus 1981 – jag var 23 år.

Helt otroligt att se programmet från Cirkus med bland andra Kim Anderzon. Vilken buskis – så långt bort från dagens supersexualiserade kvinnoideal man kan komma. Jag hade storklänning på mig och såg ut som en tant. Men det fanns något rätt skönt i att slänga bh:n. Jag avundas inte dagens unga kvinnor som ska vara sexobjekt med tangatrosor från de är 10 år.

http://www.svtplay.se/video/2562826/kvinnofest-1981

Pin It on Pinterest

Share This