Songwriting Camp kreta

Under vår vecka på Lendas East Hill, på den underbara ön Kreta, går vi tillsammans igenom hur du kan ta dina låtidéer till en färdig produktion. Kursen vänder sig till dig som vill färdigställa sångidéer och produktioner och har grundläggande kunskaper i något inspelningsprogram (tex GarageBand, Logic Pro eller Pro Tools).

Innehåll

Varje dag börjar med en workshop där vi steg för steg jobbar med kreativa och inspirerande delar av skapandet, såväl som det praktiska när det handlar om att spela in dina låtar.

Därefter jobbar du med dina projekt och har under hela processen tillgång till coachning av Eva och Leffe som hjälper dig med dina frågor kring låtskrivande och inspelning, och ger tips om hur du kan ta dig vidare om du kört fast.

På kvällen samlas vi igen för att gå genom dagens arbete och diskutera de frågor som dykt upp. Vi spelar upp delar av det som skapats under dagen och de som vill får feedback.

Vi går bland annat igenom

(anpassat efter deltagarnas tidigare erfarenhet)

  • Vad du behöver kunna för att få till en bra inspelning i ditt inspelningsprogram, såsom inspelningsnivåer, mikrofonval och placering.
  •  Arbetsflöden. Hur du kan lägga upp ditt arbete med låtskrivande-processen som låtstruktur, text & melodi.
  • Vad du bör förbereda före inspelning, hur du gör själva inspelningen samt hur du kan ta ditt låtmaterial till nya höjder genom de olika momenten i en produktion: inspelning, editering, mixning.
  • Var i mixen du använder olika typer av effekter såsom equalizer och kompressor.
  • Vi tar även en titt på vad modulationseffekter kan tillföra, samt hur du arbetar med reverb och delay för en snygg produktion.

Om kursledarna

Eva Hillered är Grammisnominerad artist och låtskrivare, med 8 utgivna soloalbum och många turnéer som artist i Europa och USA. Coach i sång och låtskriveri och författare till boken ”Lathund för låtskrivare” som undervisningen utgår ifrån (boken i pdf-format ingår i priset). Eva har skapat den nätbaserade kursen Sångskolan på nätet och byggt upp utbildningslinjen Singer-songwriter på Kulturama. Hon har lett låtskrivarkurser på Kreta under 25 år och har tillsammans med sin man Peter skapat det egna kurscentret Lendas East Hill.Läs mer här: www.evahillered.se, www.sangskolan.com

 Leffe Andersson driver en musikstudio och har lång erfarenhet som låtskrivare och artist. Han har också ett stort intresse för tekniken och är diplomerad i professionell audioproduktion, medlem i Swedish Sound Engineer Society och älskar att lära ut och dela sin kunskap med andra. Hans passion är att få produktioner med analoga instrument och digitala synthar mm att låta rent och snyggt tillsammans. En konst som ofta glöms bort i djungeln av loopar. Läs mer här: www.levastudios.se

 

 

 

East Hill songwritng camp

KLICKA HÄR FÖR ANMÄLAN och PRISER

OBS!  För att säkra din plats måste du betala anmälningsavgift.

Swisha 1000 kr till:

070-464 49 84 ( Eva Hillered)

Skriv namn och vad det gäller

Pin It on Pinterest

Share This